maanantai 28. maaliskuuta 2011

Prinsessani

Keskimmäinen lapsi lähti tänään isovanhempiensa kanssa matkalle etelän aurinkoon. Taloon on laskenut ihana rauha, kun esikoinen ja keskimmäinen eivät käy jatkuvaa kinailuaan ja kisailuaan: "Minulle ensin!", "Miksi tuo sai enemmän!", "Isoveli kiusaa!", "Onpa ärsyttävä pikkusisko!". Isoveli on luonteeltaan rauhallinen ja harkitsevainen, ja pikkuisin näyttää olevan samaa maata. Keskimmäinen on räiskyvä ja samalla myös hyvin hellyyttävä persoona, jolla on itku ja nauru herkässä. Yhtäkkiä kaikki on niin väärin ja kamalaa, hän huutaa kurkku suorana ja seuraavassa hetkessä hän nauraa kippurassa tai halaa sydämellisesti ja moiskauttaa suukon. Mutta vaikka hetkellinen rauha onkin ihana, minulla on jo ikävä tätä pientä pippurista primadonnaa. Hänen ei tarvitse olla poissa kuin vuorokausi, kun jo huomaan, mistä koti jää paitsi. Poika ja mies katsovat televisiosta (minun mielestäni) tylsää ja tyhjänpäiväistä elokuvaa, eikä kukaan leikkaa vaaleanpunaisia sydämiä paperista ja halua leikkiä kanssani prinsessaa.

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Parapara

Aina oppii jotain uutta! Googlattuani mitä sanasta para löytyy,  löysin itselleni sopivan tanssin, josta en ollut kuullutkaan. Parapara on Wikipedian mukaan Japanista lähtöisin oleva klubitanssi. Paraparassa keskitytään ylävartalon ja erityisesti käsien liikkeisiin.Yleisin paraparassa oleva askel on mukautuva sivuaskel, steppi, jota toistetaan tanssiessa. Tanssiin on viralliset parapara-klubien lanseeramat liikkeet, joita opetetaan eteenpäin klubi-illoissa ja joita voi opetella myös DVD:iltä tai fanien kuvaamista videoista.

Erityisesti tämä oli mukavaa: "Parapara kehittää lihaksia. Käsivarsien lihakset ovat kovilla ja myös vatsa- ja selkälihaksia käytetään" (Wikipedia). Sopii siis hyvin Para-Mammalle, joka tarvitsee vahvoja käsi- ja vatsalihaksia!

Blogin nimi Para-Mammahan tulee siitä, että minulla on paraplegia eli alaraajahalvaus. Mutta para voi merkitä muutakin, kuten esim. Karjalassa aikoinaan talon (ilkeääkin) haltijaa tai tonttua. Espanjassa preposito para tarkoittaa mm. varten, tähden, takia. Esim. Es para usted tarkoittaa It's for you.

Toisaalta voisi myös ajatella, että pyörätuolilla liikkuva äiti on yhden määritelmän mukaan eräänlainen paranormaali ilmiö eli epätavallinen ilmiö. Niin voisi todeta vaikkapa kun ajattelee esimerkiksi Vaasan keskussairaalan synnyttäneiden osastoa: yhtään pyörätuolilla liikkuvalle äidille sopivaa huonetta ei pari vuotta sitten valmistuneen remontinkaan jälkeen osastolta löydy.

Para-Mamma blogien ihmemaassa

Äkillinen innostus sai minut kokeilemaan blogin tekemistä, ja näin syntyi tämä Para-Mamman blogi. Olen siis astunut sisään bloggaajan ihmeelliseen maailmaan, enkä tiedä, mitä kaikkea se tuo tullessaan. Blogissani aion jakaa kokemuksiani, ajatuksiani ja tunteitani siitä, mitä on olla vaikeavammainen ja kolmen pienen lapsen äiti. Toimikoon tämä blogi siis varaventtiilinä ja henkireikänä itselleni sekä vertaistukena muille, jotka ovat samanlaisessa elämäntilanteessa tai harkitsevat perheen perustamista. Toivotan tervetulleiksi tämän blogin pariin myös kaikki "ihan vaan uteliaat", joita aihe kiinnostaa.