lauantai 26. maaliskuuta 2011

Parapara

Aina oppii jotain uutta! Googlattuani mitä sanasta para löytyy,  löysin itselleni sopivan tanssin, josta en ollut kuullutkaan. Parapara on Wikipedian mukaan Japanista lähtöisin oleva klubitanssi. Paraparassa keskitytään ylävartalon ja erityisesti käsien liikkeisiin.Yleisin paraparassa oleva askel on mukautuva sivuaskel, steppi, jota toistetaan tanssiessa. Tanssiin on viralliset parapara-klubien lanseeramat liikkeet, joita opetetaan eteenpäin klubi-illoissa ja joita voi opetella myös DVD:iltä tai fanien kuvaamista videoista.

Erityisesti tämä oli mukavaa: "Parapara kehittää lihaksia. Käsivarsien lihakset ovat kovilla ja myös vatsa- ja selkälihaksia käytetään" (Wikipedia). Sopii siis hyvin Para-Mammalle, joka tarvitsee vahvoja käsi- ja vatsalihaksia!

Blogin nimi Para-Mammahan tulee siitä, että minulla on paraplegia eli alaraajahalvaus. Mutta para voi merkitä muutakin, kuten esim. Karjalassa aikoinaan talon (ilkeääkin) haltijaa tai tonttua. Espanjassa preposito para tarkoittaa mm. varten, tähden, takia. Esim. Es para usted tarkoittaa It's for you.

Toisaalta voisi myös ajatella, että pyörätuolilla liikkuva äiti on yhden määritelmän mukaan eräänlainen paranormaali ilmiö eli epätavallinen ilmiö. Niin voisi todeta vaikkapa kun ajattelee esimerkiksi Vaasan keskussairaalan synnyttäneiden osastoa: yhtään pyörätuolilla liikkuvalle äidille sopivaa huonetta ei pari vuotta sitten valmistuneen remontinkaan jälkeen osastolta löydy.

1 kommentti:

  1. Tuo paraparahan on kuin sinua varten luotu. Ilkeä tonttu sinä et ole eikä paranormaalikaan sinun pyörätuolissasi istu.

    VastaaPoista